درمان فشار خون بالا

درمان فشار خون بالا

فشار خون بالا یا فشار خون بالا خطرناک است زیرا می تواند منجر به سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی قلبی یا بیماری کلیوی شود. هدف از درمان فشار خون بالا کاهش فشار خون بالا و محافظت از اندام های مهم مانند مغز، قلب و کلیه ها در برابر آسیب است. درمان فشار خون بالا با کاهش سکته مغزی (به طور متوسط ​​35 تا 40 درصد کاهش یافته است)، حمله قلبی (20 تا 25 درصد) و نارسایی قلبی (بیش از 50 درصد) همراه بوده است. فشار خون بالا در حال حاضر به عنوان فشار خون سیستولیک بیشتر از 130 و فشار خون دیاستولیک بالای 80 طبقه بندی می شود.

برای جلوگیری از فشار خون بالا، همه باید تشویق شوند که سبک زندگی خود را اصلاح کنند، مانند رژیم غذایی سالم تر، ترک سیگار و ورزش بیشتر. درمان با دارو برای کاهش فشار خون به کمتر از 80/130 در افراد بالای 65 سال و افرادی که عوامل خطرزا مانند دیابت و کلسترول بالا دارند توصیه می شود. درمان فشار خون بالا شامل تغییر سبک زندگی و احتمالاً درمان دارویی است.

درمان فشار خون بالا

تغییر سبک زندگی برای درمان فشار خون بالا

یک گام مهم در پیشگیری و درمان فشار خون بالا، داشتن سبک زندگی سالم است. شما می توانید فشار خون خود را با تغییرات سبک زندگی زیر کاهش دهید:

کاهش وزن در صورت اضافه وزن یا چاقی

  • ترک سیگار. تنباکو به دیواره رگ های خونی شما آسیب می رساند و شریان های شما را سفت می کند. در حالی که فشار خون خود را کنترل می کنید، هر دو باید حالت خوبی داشته باشند.
  • پیروی از برنامه غذایی DASH که مخفف عبارت «رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون» است. روی سبزیجات، میوه ها، ماهی غلات کامل، مرغ، آجیل و لوبیا تمرکز دارد. غذاهای پر پتاسیم، مانند آووکادو، موز، میوه های خشک، گوجه فرنگی و لوبیا سیاه، بسیار خوب هستند. این طرح نوشیدنی های شیرین، شیرینی ها و گوشت و لبنیات پرچرب را به حداقل می رساند.
  • کاهش میزان سدیم در رژیم غذایی به کمتر از 1500 میلی گرم در روز در صورت داشتن فشار خون بالا. بزرگسالان سالم باید سعی کنند مصرف سدیم خود را به بیش از 2300 میلی گرم در روز (حدود 1 قاشق چایخوری نمک) محدود کنند. بسیاری از غذاهای فرآوری شده دارای نمک زیادی هستند. به عنوان مثال، سوپ‌ها، چاشنی‌ها و سس گوجه‌فرنگی می‌توانند ۷۵ درصد از کل نمک مورد نیاز روزانه را داشته باشند. برچسب های مواد غذایی را به دقت بخوانید (نمک به عنوان سدیم ذکر شده است) و هنگام پختن یا قبل از غذا بیشتر روی آن نپاشید. در عوض، از ادویه ها و گیاهان برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.

درمان فشار خون بالا

  • انجام ورزش های هوازی منظم (مانند پیاده روی سریع حداقل 30 دقیقه در روز، چند روز در هفته). کلاس یوگا را بررسی کنید. به دنبال فعالیت هایی باشید که باعث تپش قلب شما می شود، مانند دوچرخه سواری یا شنا. در طول یک هفته، سعی کنید حداقل 2 ساعت و نیم به طور مداوم ورزش کنید.
  • حفظ وزن مناسب با توجه به سن و قد شما کلیدی است. اگر اضافه وزن دارید یا چاقی دارید، می توانید فشار خون خود را با کاهش تنها 5 پوند کاهش دهید.
  • کاهش استرس. به بخش های پر استرس زندگی خود فکر کنید و برای تغییر آنها قدم بردارید. صحبت با یک مشاور، یادگیری مدیتیشن یا تکنیک های کنترل خشم یا ماساژ منظم را در نظر بگیرید.

بسیاری از این اقدامات علاوه بر کاهش فشار خون، اثربخشی داروهای فشار خون بالا را افزایش می دهد.

داروهایی برای درمان فشار خون بالا

انواع مختلفی از داروها برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود، از جمله:

  • مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE).
  • مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II (ARBs)
  • دیورتیک ها
  • مسدود کننده های بتا
  • مسدود کننده های کانال کلسیم
  • آلفا بلوکرها
  • آلفا آگونیست ها
  • مهار کننده های رنین
  • داروهای ترکیبی

درمان فشار خون بالا

دیورتیک ها اغلب به عنوان اولین خط درمانی برای اکثر افرادی که فشار خون بالا دارند توصیه می شود.

با این حال، در صورت داشتن مشکلات پزشکی خاص، پزشک شما ممکن است داروی دیگری غیر از دیورتیک را به عنوان خط اول درمان شروع کند. به عنوان مثال، مهارکننده های ACE اغلب انتخابی برای افراد مبتلا به دیابت است. اگر یک دارو مؤثر نباشد یا نامطلوب باشد، ممکن است داروهای اضافی یا داروهای جایگزین توصیه شود.

پیگیری درمان فشار خون بالا

مهم ترین عنصر در مدیریت فشار خون بالا مراقبت های بعدی است.

پس از شروع درمان دارویی فشار خون بالا، باید هر هفته با دستگاه فشار خون فشارتان را چک کرده و حداقل ماهی یک بار تا رسیدن به هدف فشار خون به پزشک مراجعه کنید. یک یا دو بار در سال، پزشک ممکن است سطح پتاسیم خون شما را بررسی کند (دیورتیک ها می توانند این میزان را کاهش دهند و مهارکننده های ACE و ARB ممکن است این میزان را افزایش دهند) و سایر الکترولیت ها و سطوح BUN/کراتینین (برای بررسی سلامت کلیه ها).

درمان فشار خون بالا

پس از رسیدن به هدف فشار خون، بسته به اینکه آیا بیماری های دیگری مانند نارسایی قلبی دارید یا خیر، باید هر 3 تا 6 ماه یکبار به پزشک مراجعه کنید. اگر دیابت دارید یا دچار حمله قلبی یا سکته شده اید، باید مراقب فشار خون خود باشید تا از بروز حوادث مکرر جلوگیری کنید. با پزشک خود در مورد اینکه چه اندازه های فشار خون را باید هدف قرار دهید، بررسی کنید.

اگر فشار خون شما بیش از 20/10 امتیاز بالاتر از آنچه باید باشد، ممکن است پزشک شما را در نظر بگیرد که شما را با دو دارو شروع کندبا افزایش سن و سخت شدن شریان ها، فشار خون سیستولیک شما ممکن است افزایش یابد. درمانی که زمانی خوب کار می کرد، ممکن است دیگر کارساز نباشد. ممکن است دوز داروی شما نیاز به تغییر داشته باشد یا ممکن است داروی جدیدی برای شما تجویز شود.

به طور دوره‌ای، در ویزیت‌های بعدی، باید از نظر آسیب به قلب، چشم، مغز، کلیه و شریان‌های محیطی که ممکن است مربوط به این بیماری باشد، غربالگری شوید. ویزیت های بعدی زمان خوبی است تا پزشک خود را از عوارض جانبی دارو مطلع کنید. آنها پیشنهاداتی برای مقابله با عوارض جانبی خواهند داشت یا ممکن است درمان شما را تغییر دهند. بازدیدهای بعدی فرصتی عالی برای نظارت بر سایر عوامل خطر مرتبط مانند کلسترول بالا و چاقی است. یا شما را در یک داروی ترکیبی قرار دهد.

لطفا به این مطلب امتیاز بدهید:
4/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *