آرتروز کمر

آرتروز کمر

آرتروز کمر(نخاعی) التهاب مفاصل فاست در ستون فقرات یا مفاصل ساکروایلیاک بین ستون فقرات و لگن است. ممکن است با ساییدگی، اختلالات خود ایمنی، عفونت و سایر شرایط مرتبط باشد. گاهی اوقات، التهاب ممکن است محل هایی را که رباط ها و تاندون ها به استخوان های ستون فقرات می چسبند نیز تحت تاثیر قرار دهد. صرف نظر از محل دقیق، آرتریت در پشت یا گردن می تواند دردناک باشد و اغلب مزمن می شود.

آرتروز کمر

آرتروز ستون فقرات: آنچه باید بدانید

استئوآرتریت شایع ترین نوع آرتروز است که ستون فقرات را درگیر می کند.

آرتریت می تواند در هر جایی از ستون فقرات رخ دهد، اما در قسمت پایین کمر و گردن شایع تر است.

درد و سفتی شایع ترین علائم آرتروز ستون فقرات است.

علل آرتریت نخاعی هنوز تا حد زیادی ناشناخته است به جز آرتروز که معمولاً در نتیجه ساییدگی و پارگی است.

درمان آرتروز ستون فقرات ممکن است شامل داروهای مسکن، تزریق استروئید، فیزیوتراپی و جراحی در موارد شدید باشد.

علل و عوامل خطر آرتروز کمر

علل آرتروز در پشت یا گردن بسته به نوع آرتریت شما متفاوت است. علاوه بر سایش و پارگی طبیعی و محرک های خودایمنی، در بسیاری از موارد علت دقیق ناشناخته باقی می ماند. اجزای ژنتیکی در ارتباط با برخی از اشکال آرتریت نخاعی شناسایی شده است، به این معنی که ممکن است ارثی باشد. سایر عوامل خطر آرتریت نخاعی عبارتند از:

  • سن
  • اضافه وزن / چاقی
  • وجود شرایط خاصی مانند دیابت، نقرس، پسوریازیس، سل، سندرم روده تحریک پذیر و بیماری لایم.

آرتروز کمر

انواع آرتروز ستون فقرات

بیش از 100 نوع مختلف آرتریت وجود دارد و بیشتر آنها ممکن است بر کمر یا گردن تأثیر بگذارند. اگرچه همه آرتروز ها منجر به التهاب می شوند، آرتریت بر اساس منشاء آن به دو دسته التهابی و غیر التهابی (دژنراتیو) تقسیم می شود.

استئوآرتریت ستون فقرات

استئوآرتریت (آرتریت غیر التهابی یا دژنراتیو) شایع ترین شکل آرتروز نخاعی است. معمولاً کمر را تحت تأثیر قرار می دهد و از طریق ساییدگی ایجاد می شود. همانطور که غضروف بین مفاصل به آرامی تجزیه می شود، منجر به التهاب و درد می شود. از آنجایی که درد ناشی از آسیب مکانیکی است، معمولاً زمانی که کمر خود را خم می‌کنید یا می‌پیچانید، بیشتر قابل توجه است. صدمات کمری در گذشته نیز ممکن است به ایجاد آرتریت دژنراتیو ستون فقرات کمک کند.

استئوآرتریت ستون فقرات معمولاً مفاصل فاست بین مهره ها را تحت تأثیر قرار می دهد. همچنین به عنوان آرتریت مفصل فاست، سندرم مفصل فاست و بیماری فاست شناخته می شود. در برخی موارد، دژنراسیون دیسک های ستون فقرات (بیماری دیسک دژنراتیو) ممکن است به آرتریت مفصل فاست کمک کند. با نازک شدن دیسک های بین مهره ها، فشار بیشتری به مفاصل فاست منتقل می شود. این منجر به اصطکاک بیشتر و آسیب بیشتر به غضروف می شود.

هنگامی که این تغییرات دژنراتیو در گردن رخ می دهد، به این وضعیت اسپوندیلوز گردنی می گویند. آرتریت گردن همیشه باعث درد نمی شود و بسیاری از افراد علائم قابل توجهی ندارند.

آرتروز روماتوئید کمر

آرتریت روماتوئید (RA) یک اختلال خودایمنی است، به این معنی که سیستم ایمنی بدن خود را تغییر می دهد. به سینوویوم – پوشش مفاصل – حمله می کند. اگرچه آرتریت روماتوئید در سایر مفاصل شایع تر است، اما می تواند ستون فقرات، به ویژه ناحیه گردن (گردن) را نیز درگیر کند. آرتریت روماتوئید ستون فقرات ناشی از سایش و پارگی نیست، بنابراین یک آرتریت التهابی در نظر گرفته می شود. ممکن است باعث کمردرد (و درد در سایر مفاصل) شود حتی زمانی که از این مفاصل استفاده نمی شود. زنان را بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می دهد.

آرتروز کمر

اسپوندیلوآرتریت

اسپوندیلوآرتریت گروهی از بیماری‌های التهابی است که هم مفاصل و هم محل اتصال رباط‌ها و تاندون‌ها به استخوان‌ها را درگیر می‌کند. اسپوندیلوآرتریت اگرچه منشأ التهابی دارد، اما مشابه آرتریت روماتوئید نیست. انواع مختلفی از اسپوندیلوآرتریت وجود دارد – برخی از آنها در ستون فقرات شایع تر از بقیه هستند:

  • اسپوندیلیت آنکیلوزان نوعی آرتریت نخاعی است که ممکن است باعث التهاب مهره‌ها و مفاصل ساکروایلیاک در پایه ستون فقرات شود. در موارد شدید، ممکن است چندین مهره به هم جوش بخورند و باعث قوز پشت شوند.
  • آرتریت پسوریاتیک یک بیماری مرتبط با پسوریازیس است – یک اختلال خود ایمنی که بیشتر به خاطر بثورات خارش دار و پوسته پوسته شناخته می شود. افراد معمولاً قبل از آرتریت به پسوریازیس مبتلا می شوند، اما گاهی اوقات این بیماری معکوس می شود. اگرچه در مفاصل کوچکتر شایع تر است، اما ممکن است ستون فقرات را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
  • آرتریت واکنشی التهاب مفصلی است که در اثر عفونت در جای دیگری از بدن – اغلب در روده یا اندام تناسلی – ایجاد می شود. آرتریت واکنشی در ستون فقرات معمولاً در قسمت پایین کمر رخ می دهد و به خودی خود از بین می رود.
  • آرتریت انتروپاتیک نوعی آرتریت است که با بیماری التهابی روده (IBD) مرتبط است. همه افراد مبتلا به IBD به آرتریت مبتلا نمی شوند، و در میان کسانی که مبتلا می شوند، همه آن را در ستون فقرات مبتلا نمی کنند. شعله ور شدن آرتریت انتروپاتیک تمایل دارد با شعله های IBD همگام شود، اما زمان و شدت آن ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
  • اشکال دیگر اسپوندیلوآرتریت عبارتند از: اسپوندیلوآرتریت تمایز نیافته (زمانی که علائم با هیچ یک از انواع شناخته شده مطابقت ندارد) و اسپوندیلوآرتریت نوجوانان (زمانی که علائم در دوران کودکی شروع می شود).

بر اساس یک طبقه بندی متفاوت، اگر نوع خاصی از آرتریت ستون فقرات و/یا مفاصل ساکروایلیاک را درگیر کند، به آن اسپوندیلوآرتریت محوری می گویند. اگر مفاصل و تاندون های دیگر درگیر باشند، به آن اسپوندیلوآرتریت محیطی می گویند. بسیاری از افراد هر دو نوع را در مراحل مختلف پیشرفت اسپوندیلوآرتریت خود تجربه می کنند.

لطفا به این مطلب امتیاز بدهید:
4/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *