علائم آرتروز لگن

علائم آرتروز لگن

علائم آرتروز لگن می تواند ثابت یا متغیر باشد. علائم رایج آرتروز لگن عبارتند از:

  • درد در داخل یا نزدیک لگن که می تواند به دلیل حرکات و تمرینات خاص بدتر شود. غضروف به طور ناهموار فرسوده می شود و اگر حرکت خاصی بر ناحیه ای که آسیب بیشتری دارد فشار وارد کند، درد افزایش می یابد. در آرتروز لگن، درد عمدتاً در کشاله ران و گاهی اوقات در قسمت خارجی ران و قسمت بالای باسن احساس می شود. درد ممکن است پس از ایستادن یا راه رفتن برای مدت طولانی یا پس از یک دوره استراحت (بیدار شدن از خواب در صبح) بدتر شود.
  • سفتی در مفصل ران باعث می شود حرکت لگن یا چرخاندن پا مشکل شود. این ممکن است فعالیت های روزانه مانند پوشیدن جوراب و کفش را دشوار کند.
  • کرپیتوس صدایی است که هنگام حرکت دادن لگن آسیب دیده به گوش می رسد.
  • ضعف در لگن اغلب در نتیجه کاهش فعالیت است. آرتروز لگن ممکن است باعث شود که شما به دلیل درد کمتر حرکت کنید، که باعث می شود مفصل حتی ضعیف تر شده و علائم را بدتر کند.

علائم آرتروز لگن

عوامل خطر برای آرتروز لگن

سن: هر چه سن شما بالاتر باشد، احتمال ساییدگی غضروف مفصل ران بیشتر می شود.

اضافه وزن: اضافه وزن یا چاق بودن فشار مضاعفی بر باسن وارد می کند.

جراحت: آسیب شدید، مانند شکستگی لگن یا پارگی لابرال، می تواند سال ها بعد باعث آرتروز شود.

استعمال مفرط: مشاغل و ورزش‌هایی که نیاز به حرکات فیزیکی تکراری دارند که استرس را روی مفصل ران وارد می‌کنند، می‌توانند خطر ابتلا به آرتروز را افزایش دهند.

جنسیت: زنانی که یائسه هستند بیشتر از مردان در معرض ابتلا به آرتروز مفصل ران هستند. آرتریت روماتوئید زنان را بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می دهد.

ناهنجاری های ساختاری یا رشدی: شکل نامنظم استخوان‌هایی که مفصل ران را تشکیل می‌دهند، مانند دیسپلازی هیپ و گیرافتادگی، می‌تواند منجر به استرس غیرطبیعی روی غضروف شود.

محرک های خود ایمنی: در حالی که علل آرتریت روماتوئید و آرتریت پسوریاتیک ناشناخته باقی مانده است، محرک های بیماری های خودایمنی منطقه ای برای بررسی فعال هستند. به عنوان مثال، اعتقاد بر این است که عفونت یکی از محرک‌های پسوریازیس است.

ژنتیک: برخی از شرایط خودایمنی که منجر به آرتریت مفصل ران می شود ممکن است در خانواده وجود داشته باشد.

سایر شرایط سلامتی: افراد مبتلا به دیابت، کلسترول بالا، هموکروماتوز (سطح بالای آهن در خون) و کمبود ویتامین D بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز هستند.

علائم آرتروز لگن

آرتروز لگن چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک شما ممکن است از ابزارهای تشخیصی زیر برای تعیین اینکه آیا مبتلا به آرتروز لگن هستید یا خیر استفاده کند:

  • سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی
  • آزمایش خون برای نشانگرهای ژنتیکی و/یا آنتی بادی های RA
  • اشعه ایکس برای تعیین از دست دادن غضروف

شما نمی توانید غضروف را در اشعه ایکس ببینید، اما می توانید فضای بین استخوان های مفصل ران را ببینید. اگر در حال باریک شدن باشد، این می تواند به این معنی باشد که غضروف از بین رفته است. اشعه ایکس همچنین خار استخوان و کیست را نشان می دهد که به دلیل آرتروز ایجاد می شود. معمولاً برای تشخیص آرتروز نیازی به ام آر آی هیپ نیست.

لطفا به این مطلب امتیاز بدهید:
4/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *